WERKPLAATS DIENSTEN

Accu

De accu controleren is een deel van het auto onderhoud. Een van onze werkplaats diensten is zodra u merkt dat uw auto minder goed start dat u uw accu gratis bij JAMES Autoservice Tilburg kan laten testen. Onze deskundige monteurs onderzoeken waar de oorzaak ligt. Zij zullen u adviseren hoe de problemen te verhelpen. Als het een eenvoudige storing betreft, verhelpen zij dit ter plaatse kosteloos.

Aircocontrole

In auto onderhoud wordt de airco een steeds belangrijkere component. Er zijn steeds meer mensen die een airco in de auto hebben. Een airco is comfortabel, in de zomer houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het beslagen ramen. Een airconditioning kan in alle jaargetijden gebruikt worden. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de installatie niet alleen bedoeld om de interieurtemperatuur te verlagen, maar vooral bedoeld om de lucht te conditioneren. Hieronder wordt, naast de temperatuurregeling, ook het regelen van de luchtvochtigheid verstaan.

Aircoservice

Elke auto heeft eens in de twee jaar een airco servicebeurt nodig. De Auto Service Tilburg Aircoservice voorziet in een grondige controle van het complete aircosysteem. Hierbij worden tevens hoge en lage druk, de uitstroomtemperatuur en het interieurfilter gecontroleerd en zo nodig vervangen. Bovendien worden alle relevante componenten gecontroleerd. Het koudemiddel wordt vervangen en er wordt preventief een contrastmiddel in het systeem ingebracht. Vervolgens worden alle componenten en verbindingselementen op lekkage gecontroleerd.

APK

De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Dit is een verplichte keuring in het auto onderhoud. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd.

Balanceren

Onterecht worden de handelingen balanceren en uitlijnen door elkaar gebruikt. Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort. Auto Service Tilburg beschikt over de kennis om uw wielen een feilloos wegcontact te garanderen. Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat bonken, wat de ophanging onnodig belast.

Banden

Een autoband is voor de meeste mensen rond en zwart en een noodzakelijk iets om onder de auto te hebben. Maar, een band is veel meer. De banden van uw auto spelen een cruciale rol bij uw eigen veiligheid en die van anderen. Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus te allen tijde op kunnen vertrouwen. Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij de toepassing van nieuwe technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen decennia sterk gestegen.

CarCheck

Mobiliteit gaat samen met veiligheid en zekerheid op de weg. De carcheck maakt het u extra gemakkelijk om uw auto grondig te laten nakijken op tien cruciale punten.

Grote beurt

Goed en regelmatig auto-onderhoud is van cruciaal belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen. Bij een grote onderhoudsbeurt worden diverse onderdelen in, onder en om de auto en onder de motorkap nauwkeurig gecontroleerd. Indien noodzakelijk worden onderdelen vervangen. Bovendien zit bij de grote onderhoudsbeurt op verzoek een gratis APK-keuring inbegrepen.

Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden alle vitale functies zoals autobanden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen van de auto nauwkeurig onderzocht. De lampen worden bijgesteld, vloeistoffen bijgevuld en de olie en het oliefilter worden ververst / vervangen.

Olie

Olie verversen is een belangrijk aspect van het auto- onderhoud. De levensduur en de prestaties van de motor worden voor een groot deel bepaald door de smering ervan. Een optimale smering zorgt ervoor dat de motor goed kan functioneren, continu topprestaties kan leveren, langer meegaat en in een perfecte conditie blijft. Daarom is het belangrijk om een goede motorolie te gebruiken.

Remmen

Ondanks de opkomst van airbags, kreukelzones en dwarsbalken in de portieren, zijn de remmen nog steeds de belangrijkste auto-onderdelen als het gaat om de veiligheid van de automobilist. Toch rijdt nog altijd een kwart van alle auto’s met slechte remmen. Zowel het aantal kilometers dat men jaarlijks rijdt als de rijstijl van de chauffeur, zijn van grote invloed op de slijtage van de remmen. Zeker omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, dient de conditie van de remmen regelmatig gecontroleerd te worden.

Reparatie voor uw banden

Een scherp voorwerp (spijker, schroef, glas, etc.) kan de staalgordel beschadigen. Wanneer er vocht bij deze gordel komt gaat deze oxideren. Na enige tijd zal de hechting door deze oxidatie met het rubbermengsel sterk verminderen wat uiteindelijk separatie van het loopvlak tot gevolg kan hebben. Een band hoeft niet altijd vervangen te worden. Bij tijdige constatering van een lek kan in veel gevallen een band gerepareerd worden. Laat dit altijd door een vakspecialist uitvoeren.

Roetfilters

Roetdeeltjes uit dieselauto`s vervuilen de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze ontstaan door de onvolledige verbranding van dieselbrandstof. De kwaliteit van de brandstof, bijvoorbeeld het zwavelgehalte, heeft mede invloed op het ontstaan van roet. Roetdeeltjes leveren een bijdrage aan de concentratie van fijnstof, deeltjes die kleiner zijn dan een duizendste millimeter.

Schokdempers

Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan comfort alleen. De schokdempers zorgen ervoor dat de banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek.

Schadeservice

Auto Service Tilburg beschikt over een werkplaats die is voorzien van alle benodigdheden om u een goede en gespecialiseerde service te kunnen bieden. Wij zijn thuis in het herstellen van kleine krassen tot grotere schadegevallen. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw auto er weer uit ziet alsof er niets is gebeurd. Mocht u tijdens onze werkzaamheden een vervangende auto nodig hebben regelen wij die. Op al onze uitgevoerde werkzaamheden krijgt u garantie.

Trekhaken

Trekhaken zijn ongekend populair in Nederland. De trekhaak wordt in ons land volop gebruikt voor aanhangers, fietsendragers en uiteraard de caravan. Het laten monteren van een trekhaak is een technische en complexe zaak. Door de elektrische aansluiting bij moderne autos vereist de montage de nodige expertise. Het monteren van een trekhaak wordt dan ook meer en meer een specialisme. Bij JAMES Autoservice Tilburg is de kennis hiervoor aanwezig en is er ruime ervaring met het monteren van alle merken trekhaken voor ieder type auto.

Uitlatenuitlaat

Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai uit de motor te dempen,verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten.

Uitlijnen

Uitlijnen is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar. En goed uitgelijnd betekent dat alle vier de wielen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden.

Wintercontrole

Is uw auto nog in topconditie? Met de Wintercontrole wordt uw auto snel en grondig nagekeken op de belangrijkste punten.

Zomercontrole

Is uw auto nog in topconditie? Met de Zomercontrole wordt uw auto snel en grondig nagekeken op de belangrijkste punten.