AIRCO ONDERHOUD

JAMES Autoservice Tilburg is gespecialiseerd in het airco onderhoud van úw auto. Hierbij maken wij gebruik van moderne, milieu vriendelijke apparatuur. Deze zijn geschikt voor het koudemiddel R134a en het nieuwe koudemiddel R1234yf. Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. U rekent erop! Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is… sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem, en dat vaak als het u net niet uitkomt! Wij zijn verreweg de goedkoopste in Tilburg.

Airco onderhoudsbeurt (minimaal 1x per 2 jaar) Wat kost een airco onderhoudsbeurt? Dit is afhankelijk van welke type koudemiddel er in uw auto hoort. Er zijn twee mogelijkheden R134a en R1234yf.

 • R134a € 89,- all-in
  Het type koudemiddel R134a (wordt gebruikt in na genoeg alle auto’s t/m bouwjaar 2016 – 2017)

 • R1234yf € 229,- all-in
  Het type koudemiddel R123yf wordt gebruikt in nagenoeg alle auto’s vanaf bouwjaar 2017 t/m heden. Tarief is tot max 500gr koudemiddel. (Dit is voldoende voor 90% van de auto’s) Boven de 500gr € 30,- extra per 100 gr.

 • Airco geurbehandeling: € 39,-

Waarom moet de airconditioninginstallatie regelmatig worden gedesinfecteerd? Door de verzameling van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen op de verdamper kan een muffe geur ontstaan en kunnen allergische reacties worden opgeroepen.

Onze specialisten vervangen het koudemiddel en brengen preventief een contrastmiddel in het systeem in en vervolgens worden alle componenten en verbindingselementen op lekkage gecontroleerd. Voor het uit te laten voeren van een airco onderhoudsbeurt is het niet noodzakelijk een afspraak te maken maar wel is het raadzaam om van te voren even telefonisch contact op te nemen om onnodig lang wachten te voorkomen. Uiteraard kunt dit ook gecombineerd laten uitvoeren bij een APK keuring of onderhoudsbeurt.

Heeft u een leaseauto? Wij hebben afspraken met alle gerenommeerde leasemaatschappijen.

Neem nu contact met ons op en laat goedkoop uw airco onderhouden!

De airco onderhoudsbeurt bestaat uit:

 • Aircoservice

 • Recoveren

 • Vacumeren

 • Druk beproeven

 • Lektesten

 • Interieurfilter (optioneel)